Yerba maté Yacuy Chimarrao Tradicional Nativa

Yerba maté Yacuy Chimarrao Tradicional Nativa je mleté brazílske yerba maté, kde je pomer 75% listov a 25% stoniek.

Variant:
Dostupnosť Skladom
Možnosti doručenia
€12,45 / ks €10,38 bez DPH
Yerba maté Yacuy Chimarrao Tradicional Nativa
Čerstvosť a kvalita
Čerstvé
a kvalitné produkty
Cez 6000 výdajných miest
Cez 6000 výdajných miest
po celom Slovensku
Expresná expedícia
Expresná expedícia
na akúkoľvek adresu

Popis produktu:

Yerba maté Yacuy Chimarrao Tradicional Nativa je mleté brazílske yerba maté, kde je pomer 75% listov a 25% stoniek. Vyznačuje sa miernou trávovou chuťou. Má silnú intenzívnu zelenú farbu, ktorá je spôsobená balením ihneď po zbere a rýchlym sušení listov yerba maté, bez dozretia. Toto delikátne yerba maté je možné zaliať až 20x bez toho, aby došlo k zníženiu intenzity chuti. Chimarrao je vhodné pre začiatočníkov, nakoľko nemá príliš horké tóny. Nálev zalievajte 15-30x vodou o teplote 70-80°C.

 

Zloženie:

  • Yerba maté (Ilex paraguariensis) 100%

 

Spôsob prípravy:

  • Nasypte do kalabasy alebo do inej nádoby yerba maté od 2/4 do 3/4 (podľa skúseností s maté) jej objemu a zalejte 150-200ml vodou o teplote 70-80°C
  • Yerba maté nálev môžete zalievať 15x alebo dokým nestratí chuť
  • Viac o tom, ako pripraviť yerba maté nájde tu: Tea-Shop.sk - Príprava Yerba Maté

 

Doplňujúce informácie:

  • Skladujte na suchom mieste v uzatvorenom obale
  • Spotrebujte do: je uvedené na obale
  • Neslúži ako náhrada pestrej stravy
  • Neprekračujte doporučenú dennú dávku 25g

Dodatočné parametre

Kategória: Yerba maté
Zem pôvodu: Brazília
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
PB Avatar autora | 23.5.2024
Delikátny a svieži brazílsky šimarón. Pre začiatočníkov odporúčam použiť menší „frech press“ a postupovať podľa ďalšieho textu (na 350 ml nádobu je dávka asi 3 čajové lyžičky, prípadne kopcovité). Chuť je svieža ovocná, mne najviac pripomína akurátne dozretý zelený melón (typu Galia); orieškové podtóny som nepostrehol (uvádzajú iní). Najlepšie som si vychutnal a (srdce šetril) pri použití keramickej 1 dl nádobky typu „cuia“ značky Carlitos ktorú dostať aj tu a s pomocou „bomby“ s čo najväčším filtrom (takú som kúpil tiež tu - „Gour chimarrao“). Stačí cuiu naplniť do polovice / neodporúčam plniť do 2/3 a viac (vtedy sa delikátna chuť pretočila na otrasné dojmy). Zvyčajné zakrytie viečkom, natrasenie a utlačenie bombou nefunguje na 100%, lebo zmes je dosť sypká, slabo drží pokope. Prvé zaliatie môže byť do 2/3 ostávajúceho priestoru, po vsiaknutí radšej utľapkať bombou. Vodu odporúčam 50-60 °C (s ľadovou vodou som zatiaľ neskúšal - asi bude tiež fajn). Neviem, či sa dá bomba „štandardne“ hneď ponechať po vložení ku stene cuie a pretočení o 90 ° doprava - mne to začalo fungovať až v druhej polovici pitia, a potom sa už filter neupchával. V prvej polovici som radšej sŕkal postupne odvrchu ponárajúc bombu (niekedy trebalo kývať a naspodku zatočiť ku stene). Výdatnosť slušná - pri odporúčanej teplote vydá vyše 1 litra (1 dl cuia). Stienka drží pekne takmer až do konca, ale trebalo ju priebežne utľapkávať - keď skolabuje, už vyjde len zopár zaliatí a potom sa chuť definitívne vytratí.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Podobné produkty